SSB Kalfa Programı

Değerli öğrenciler,

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) arasında imzalanan  protokolün  bir  uygulaması  olarak  "SSB  Kalfa  Programı"  başlatılmıştır.

Gençlere  özel  olarak tasarlanan  Kalfa  Programı ile  gençlerin  üniversitede  kazanmış  oldukları  yetkinlikleri; teknik  eğitim  programları  ve  atölye  çalışmaları  ile  destekleyerek,  savunma  sanayiimiz  için  nitelikli  insan kaynağının temin edilmesi hedeflenmektedir.

Kalfa Programı ilk dönemine özel olarak 6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerden etkilenen gençler için gerçekleştirilecektir.

Kalfa  Programı  ile  gençler  savunma  sanayii  için  özel  olarak  tasarlanan  ve  YÖK  tarafından  onaylanan eğitimlere katılacaklar, yukarıda isimleri verilen  savunma  sanayi  firmalarında atölye çalışmaları yapacaklar, İŞKUR  aracılığıyla  maddi  destek  alacaklar  ve  program  sonunda  savunma  sanayiinde  istihdam  olanağına kavuşacaklardır.

KALFA  Programı  aday  başvuruları, Vizyoner Genç  platformu  üzerinden  alınmaktadır. Başvuru  ve  ayrıntılı bilgi  www.vizyonergenc.com adresinde verilmektedir.

Depremden etkilenen öğrencilerimize önemle duyurulur.