Avrupa Parlamentosu Staj Duyurusu

Değerli öğrenciler,

Avrupa Parlamentosu'nda (AP) farklı dönemlerde, çeşitli süreleri kapsayacak şekilde açılan staj ilanlarına başvurular,  Avrupa  Birliği  (AB)  adayı  olan  ülkemizden  de  öğrenci/mezunlara  açıktır.

AP'de Genel Müdürlüklerde yapılan "Schuman stajları" (Schuman Traineeships) ve "AP üyelerinin yanında yapılan stajlar" olmak üzere AP'de iki tip ücretli staj formatı bulunmaktadır.  Söz konusu  stajlara  yönelik  duyurular https://ep-stages.gestmax.eu/website/homepage bağlantısı üzerinden yapılmaktadır. AP'deki 14 Genel Müdürlüğün ihtiyaçları doğrultusunda belirlenen stajyerler Ekim-Şubat ve Mart-Temmuz olmak üzere beşer aylık dönemler halinde stajlarını yapabilmektedir.

Halihazırda 466 staj ilanı mevcut olup, bu ilanlara yapılan başvurular ilanı veren AP  Genel  Müdürlükleri  tarafından  değerlendirilmektedir.  "Schuman  stajları"  bağlamında  yoğun rekabet olduğu için,  Türkiye'den başvuracak adayların, daha avantajlı olabilecekleri AP Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü (DG EXPO) ve AP bünyesindeki Araştırma Merkezi (EPRS) gibi birimlerin staj ilanlarına öncelik vermeleri faydalı olacaktır.

Tüm öğrencilerimize duyurulur.